Vad finns det för olika diametrar på styren?

  • Vid köp av styrfästen, som till exempel cykellampor, är det viktigt att veta styrets diameter för att säkerställa att tillbehöret passar. Oroa dig dock inte, det är enklare än det verkar att matcha rätt tillbehör med ditt styre. De flesta styren har en standardiserad design där de är tjockare i mitten där de fäster vid styrstammen och sedan avsmalnande mot ändarna där handtag och reglage finns. Vid dessa ändar är diametern konsekvent 22,2 mm.

    För nyare hybridcyklar, mountainbikes och elcyklar är det vanligt med så kallade oversize-styren som har en diameter på 31,8 mm i mitten. Men även dessa styren smalnar av till 22,2 mm vid ändarna, vilket innebär att tillbehör designade för 22,2 mm kan monteras på alla delar av styret utom i mitten. Om du har en äldre cykelmodell kan styrstammens infästningsdiameter vara 25,4 mm, men återigen kommer ändarna att vara 22,2 mm, vilket ger flexibilitet för montering av tillbehör.

    För de tillbehör som är avsedda för montering på de tjockare delarna av styret, alltså 31,8 mm, erbjuder detta möjligheten att placera tillbehöret nära styrstammen där det ofta finns gott om utrymme. Sammanfattningsvis är det viktigt att känna till de två vanligaste diametrarna, 22,2 mm och 31,8 mm, för att välja rätt tillbehör till ditt styre.

  • Fick du svar på din fråga?