Vad ska jag ha för storlek på min ringklocka?

  • Om du letar efter en ringklocka som passar din cykel finns det några saker att tänka på. För det första är cykelstyrens ändar normalt 22,2 mm i diameter, men mitten av styret kan vara tjockare beroende på cykeltyp. Här följer en guide för att hitta rätt ringklocka för olika sorters cyklar:

    Standardcyklar, pendlarcyklar och barncyklar: För dessa cyklar är det oftast enkelt att välja ringklocka. I de allra flesta fall är styrets diameter 22,2 mm hela vägen fram till där det möter styrstammen, vilket innebär att nästan alla ringklockor med en klämma för 22,2 mm kommer att passa.

    Mountainbikes: När det kommer till mountainbikes kan styret vara tjockare nära styrstammen, ibland upp till 31,8 mm och på vissa moderna modeller till och med 35 mm. För en mountainbike är det bäst att välja en ringklocka som är designad för ett brett spann av styrdiametrar för att säkerställa en god passform.

    Landsvägscyklar: För landsvägscyklar är det också att föredra med en ringklocka som kan hantera olika tjocklekar på styret, särskilt eftersom styrlindan ofta är lindad över större delen av styret. En alternativ lösning för racercyklar, där utrymmet på styret kan vara begränsat, är att använda en ringklocka som monteras direkt på styrstammen.

    Om du har en annan typ av cykel eller har specifika frågor om vilken ringklocka som passar bäst för din situation, tveka inte att kontakta oss via e-post så hjälper vi dig med råd och tips.

  • Fick du svar på din fråga?