Hjälp, hur monterar jag mitt ramlås?

  • Att installera ett ramlås på din cykel är en relativt enkel process, speciellt om din cykel redan har förberedda fästen för detta ändamål. Dessa fästen är vanligtvis placerade på undersidan av cykelramens rör.

    Om din cykel har förborrade skruvhål men saknar skruvar, behöver du inte oroa dig. Skruvar för montering av ramlåset kan enkelt införskaffas. När du har skruvarna är själva monteringen enkel och du behöver vanligtvis bara en 4 mm insexnyckel eller en T20 Torx för att fästa låset.

    Om din cykel inte har några skruvhål finns det alternativa fästen som kan köpas för att montera ramlåset utan att behöva borra i ramen. Här finns ett exempel.

    Något att tänka på är att om din cykel har vajrar som löper längs bakgaffeln eller är utrustad med v-bromsar, kan utrymmet bli begränsat. Detta kan göra det svårare att montera ett ramlås. I dessa fall kan ett bygellås vara ett bättre alternativ, eftersom dessa ofta kommer med ett fäste som är lätt att montera på cykelramen.

    Om du stöter på problem under monteringen eller är osäker på vilket lås som passar bäst för din cykel, kan det vara klokt att konsultera en expert eller din lokala cykelbutik för råd och hjälp.

  • Fick du svar på din fråga?