Hur bestäms säkerhetsklassen på cykellås?

  • På Cykelkraft har vi tagit fram ett enkelt system för att klassificera säkerheten på de cykellås vi erbjuder. Detta gör det lättare för dig som kund att jämföra lås från olika tillverkare. Våra säkerhetsklasser baseras på tillverkarnas egna säkerhetsskalor och är indelade i tre nivåer: Bas, Medel och Hög.

    Säkerhetsklass Bas: - För Abus lås innebär detta en säkerhetsklass mellan 0 och 4 på deras 15-gradiga skala. - För Trelock lås innebär detta en säkerhetsklass mellan 0 och 2 på deras 6-gradiga skala.

    Säkerhetsklass Medel: - För Abus lås innebär detta en säkerhetsklass mellan 5 och 8 på deras 15-gradiga skala. - För Trelock lås innebär detta en säkerhetsklass mellan 2 och 4 på deras 6-gradiga skala.

    Säkerhetsklass Hög: - För Abus lås innebär detta en säkerhetsklass mellan 9 och 15 på deras skala som går upp till 15 för cykellås. Det bör noteras att Abus även tillverkar lås för mopeder där skalan går upp till 20, vilket innebär att vissa av de lås vi säljer kan ha en högre säkerhetsnivå än 15. - För Trelock lås innebär detta en säkerhetsklass mellan 5 och 6 på deras 6-gradiga skala.

    Denna klassificering hjälper dig att välja ett lås som passar dina behov och ger en tydlig bild av vilken säkerhetsnivå du kan förvänta dig från de olika låsen.

  • Fick du svar på din fråga?