Vad är det för skillnad mellan ABUS olika fästen?

• Abus är kända för sina robusta bygellås och erbjuder två huvudtyper av ramfästen för att fästa låsen på cykeln: EaZy KF och USH. Här förklarar vi skillnaderna mellan dessa fästen.

EaZy KF-fästet är utformat för att passa cykelramar med en rördiameter på mellan 28 och 36 millimeter. Det är särskilt användarvänligt då det möjliggör enhandsmanövrering. Låset "klickas i" plats, vilket gör det enkelt och snabbt att använda. EaZy KF-fästet monteras med en plastklämma som har gummiinlägg för att skydda ramen och säkerställa en stabil passform.

TexKF är en variant av EaZy KF som är speciellt framtagen för Abus Granit Plus 640-låset. Det skiljer sig från det vanliga EaZy KF genom att det använder textilmaterial istället för plast, vilket gör det lättare. Detta gör TexKF till ett idealiskt val för Granit Plus 640, som är ett lås designat för att vara lätt utan att kompromissa med säkerheten.

USH-fästet, som vi tror står för "universalhållare", är extremt mångsidigt och passar cykelramar med en rördiameter på mellan 15 och 35 millimeter. Detta innebär att det passar nästan alla cyklar. USH-fästet installeras med en plastklämma och låter dig välja om du vill att låset ska sitta längs med cykeln eller inne i ramen. Till skillnad från EaZy KF kräver USH att du använder båda händerna för att fästa och ta bort låset. Sammanfattningsvis erbjuder EaZy KF enkel och snabb användning med enhandsmanövrering, medan USH-fästet ger en universell passform som kan anpassas efter olika cykelramar. Båda fästen är designade för att erbjuda säker och stabil förvaring av ditt bygellås när du är på språng.