Varför ska jag välja en lampa i aluminium istället för plast?

• Vi förespråkar användningen av lampor tillverkade av aluminium framför de som är gjorda av plast, särskilt när det gäller kraftfulla LED-lampor på 400 lumen eller mer. Anledningen till detta är att aluminium är en utmärkt värmeledare – det leder värme otroligt mycket bättre än plast, som istället tenderar att vara ett isolerande material. Aluminiums förmåga att effektivt avleda värme hjälper till att hålla LED-komponenten sval, vilket i sin tur markant kan förlänga lampans livslängd. Det är dock viktigt att vara försiktig när du hanterar lampan eftersom den kan bli het i närheten av själva ljuskällan.