Så här väljer du rätt dimension på dina dubbdäck

• På Cykelkraft vill vi att du ska känna dig trygg och säker på din cykel, oavsett väder och förhållanden. Därför är det viktigt att välja rätt dubbdäck till din cykel. När det kommer till dubbdäck är det ofta en bra idé att välja ett något smalare däck än dina sommardäck, eftersom dubbarna inte räknas med i bredden. Detta kan förhindra problem som att dubbarna tar i skärmar eller framgaffeln på cykeln. För att hitta rätt dimension på dina dubbdäck kan du följa dessa steg:

Identifiera din nuvarande däckdimension. Detta kan enkelt göras genom att titta på däcksidan där dimensionerna är angivna med siffror, till exempel 35-622. Bredden på däcket mäts i millimeter och är den första siffran (35), medan innerdiametern är den andra siffran (622). Alla andra siffror på däcksidan kan du strunta i.

Välj ett något smalare däck än dina nuvarande sommardäck. Du kan använda Cykelkrafts filter "Däckdimension" för att se vilka dimensioner som dubbdäck tillverkas i. Om din nuvarande däckdimension är 35-622, bör du välja ett dubbdäck med en dimension som har lägre siffror innan bindestrecket. I det här fallet skulle det innebära att du väljer ett däck med dimensionen 30-622.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller behöver hjälp med att välja rätt däck, vi står alltid redo att hjälpa dig.

Här kan du se ett exempel på hur det kan se ut på dina däck: file-x1CnLSC5YB.png