Vilket däck passar till min cykel?

 • Det här med däcksdimensioner, tum och millimeter kan vara lite av en djungel. Använd våra smidiga filtreringsfunktioner för att hitta rätt!

  Har du kört fast i siffer-galenskapen på dina cykeldäck? Du är nog inte ensam - men som tur är har Cykelkraft gjort det enkelt för dig!

  Det första du behöver är att hitta dimensionerna på dina nuvarande däck. Det mest exakta måttet och det bästa att använda sig av är millimetermåttet. Det är uppbyggt som till exempel 25-622, vilket är den vanligaste storleken på ett racerdäck idag. 25 är bredden på däcket, och 622 diametern, allt i millimeter. Siffran 622, alltså siffran efter bindestrecket måste vara exakt rätt, annars går inte däcket på fälgen. 

  Bredden, siffran innan bindestrecket går oftast att spela lite upp och ned på, beroende på hur gott om utrymme du har i ram och framgaffel på just din cykel.

  Om du tittar på dubbdäck , och exakt dina mått inte finns, rekommenderar vi att du går ned en aning i bredd för att vara helt säker att det får plats i ramen. Detta pga. att dubbdäcken ofta bygger lite mer på både bredden och höjden än ett vanligt däck. Om du t.ex har 40mm breda däck som original rekommenderar vi att gå ned till 35 eller 37mm breda dubbdäck.

  Självklart finns våra enkla filtreringsfunktioner även bland cykeldäcken, både på tumstorlek och millimeter. 

 • Fick du svar på din fråga?