Jag cyklar mtb, behöver jag en särskild pump?

  • Som MTB-entusiast vet du att rätt utrustning kan göra stor skillnad på stigarna. Att ha korrekt tryck i dina däck och dämpare är avgörande för en optimal cykelupplevelse. Här är en översikt över de cykelpumpar du bör överväga för att hålla din cykel i toppskick:

    Alla MTB-cyklister bör ha:

    - En högkvalitativ fotpump med tryckmätare för att säkerställa att dina däck har perfekt tryck innan varje tur.

    - En dämparpump är oumbärlig för att justera trycket i dina dämpare, vilket bör göras minst varannan tur för bästa möjliga prestanda.

    En minipump är ett måste för att ha med på turen. Skulle du vilja ha något mer kompakt och snabbt, kan en kolsyrepump vara ett utmärkt alternativ. Om du tävlar är det en god idé att ha tillgång till båda.

    Alla MTB-cyklister bör överväga att ha en bärbar däcktrycksmätare för att kunna göra finjusteringar av däcktrycket under turen, anpassat efter terrängen.

    MTB-cyklister som kör tubeless bör tänka på att ha en boosterpump för att underlätta montering och inflation av tubeless däck. Kom ihåg att rätt utrustning inte bara förbättrar din cykelupplevelse utan också bidrar till säkerheten på stigarna. Se till att du är väl förberedd med de rätta pumparna för din MTB.

  • Fick du svar på din fråga?