Vad innebär det att ett cykellås är SSF-godkänt ?

  • Ett SSF-godkänt cykellås är ett lås som uppfyller de säkerhetsnormer och regler som Stöldskyddsföreningen (SSF) har fastställt i sin publikation SSF011. För att din cykel ska vara försäkrad vid stöld måste du använda ett lås som är godkänt av SSF, eftersom de flesta försäkringsbolag i Sverige följer dessa riktlinjer. Det är SSF som definierar kraven för godkännande, medan Svenska Brand & Säkerhetscertifiering AB (SBSC) ansvarar för att testa och certifiera låsen.

    På Cykelkraft kan du enkelt hitta alla cykellås som uppfyller dessa krav genom att använda vår filtreringsfunktion, eller genom att besöka vår avdelning som är dedikerad till SSF-godkända cykellås. För att säkerställa att din försäkring är giltig vid stöld, är det viktigt att du har åtminstone ett godkänt lås på din cykel.

    Om du är nyfiken på hur processen för att testa och godkänna cykellås går till, erbjuder vi en fördjupande artikel som beskriver de specifika kraven och testmetoderna för att ett cykellås ska bli godkänt. Denna kunskap kan vara särskilt intressant om du vill förstå mer om cykelsäkerhet eller helt enkelt önskar fördjupa dig i ämnet.

  • Fick du svar på din fråga?