På en cykel som är avsedd för skogscykling så är alla extra tillbehör som riskerar att fastna i grenar m.m. bortplockade för att göra cyklingen så smidig och säker som möjligt.

Detta innebär att fästen för stöd och skärmar oftast är helt bortplockat. På finare ramar som är avsedda för hårdare körning så innebär även flera hål i ramen en svagare ram vilket då kan påverka hållbarheten och det väljs återigen bort på dessa.

Det finns dock universala skärmar som går att montera på näst intill alla mountainbikes. Tex dessa två:

Zefal Deflector
Ass Saver

Har du fler funderingar kring skärmar får du mer än gärna kontakta någon av våra produktexperter.